Ένα τριήμερο συνέδριο (GenAI Summit) αφιερωμένο στη χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης σε διαφορετικούς τομείς, όπως Εκπαίδευση, Υγεία, Marketing  πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (στην Αθήνα) με βασικούς διοργανωτές τους 100mentors σε συνεργασία με το The Tipping Point, αλλά και μία οργανωτική επιτροπή από μεγάλα ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Stanford και to Harvard, και εταιρειών τεχνολογίας όπως η OpenAI και η Google DeepMind.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ήταν αφιερωμένο στην Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση. Το σχολείο μας είχε την τιμή να προσκληθεί , εκπροσωπούμενο από την Διευθύντριά του κα ΜατΘαίου Μαρία και μια μαθήτρια, να συμμετάσχει σε panel συνομιλητών με θέμα “Self reflection in GenAI Era” , από τους υπευθύνους του The tipping point/100 mentors, τον φορέα με τον οποίο επί σειρά ετών υπάρχει συνεργασία σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, δεξιοτήτων και ψυχικής ανθεκτικότητας για τους μαθητές μας.

Το panel με θέμα “Self reflection in GenAI Era” εστίασε στη σημασία της ανάπτυξης/ ανανέωσης των δεξιοτήτων στην εποχή της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Η δεξιότητατου να θέτεις στοχευμένα ερωτήματα τίθεται στο προσκήνιο, βοηθά στην κουλτούρα της συνεχούς μάθησης και στη διατήρηση της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας στην αλλαγή, επηρεάζοντας παράλληλα την επαγγελματική πορεία και την προσωπική ανάπτυξη.

Με ποιον τρόπο συμβαίνει αυτό; Πώς μπορεί η εκπαίδευση να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει εργαλεία Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης; Τι προετοιμασία χρειάζεται; Με ποιον τρόπο συνδέεται η δεξιότητα του να θέτεις καλά ερωτήματα με την ψυχική ισορροπία; Αυτά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν από καταξιωμένους στον τομέα τους ομιλητές, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την προσωπική τους εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες του panel:

● Moderator: ➢ Ματίνα Θωμαΐδου, Vice President, Head of Data Science at Dataseat (Verve Group), PhD in Machine Learning, Co-Founder of Greek Women Do Tech

● Speakers (αλφαβητικά): ➢ Αντωνίου Σπύρος, Consumer insights leaders 7Days Europe, Economic Psychology

➢ Λυμπέρη Θεοδώρα, Secondary School Director, MSc in School Leadership, Certified Microsoft Innovative Educator

➢ Ματθαίου Μαρία, Secondary School Director- 1st Model High School of Chalkida, (Med)in  Organization, Observation and Evaluation of teaching and (MA) in Public History

➢ Τόγια Σοφία Ελένη, Μαθήτρια, Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας

Ακολούθησε, μετά τις εισηγήσεις, συζήτηση με το πολυπληθές κοινό, μεταξύ του οποίου πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, και οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την GenAI τεχνολογία στη διαδικασία μάθησης.

Η συμμετοχή σε αυτό το συνέδριο ήταν τιμή για το σχολείο μας, αναγνώριση ότι προσπαθεί να ακολουθεί την καινοτομία και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, και μια ξεχωριστή εμπειρία για την μαθήτρια της Α΄τάξης, που άξια το εκπροσώπησε.