Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής Ορφέας Δημήτριος Γιώτας της Β΄ τάξης, προκρίθηκε στην τρίτη και τελική φάση του 36ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Αυτή η επιτυχία αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και του ταλέντου του Ορφέα στον τομέα της Πληροφορικής!
Να συγχαρούμε και τους υπόλοιπους μαθητές που έλαβαν μέρος και έφτασαν μέχρι τη Β φάση. Κάθε πρόκληση είναι μια ευκαιρία για μάθηση και βελτίωση!

Ο Διαγωνισμός Πληροφορικής είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού, τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και την καλλιέργεια της αναλυτικής σκέψης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΠΑΠΕΙ, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΟΠΑ και Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΠΑΔΑ.

Ευχόμαστε στον Ορφέα καλή επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 4μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ.