Μια  όμορφη και διαφωτιστική συνάντηση είχαμε στις 21 Φεβρουαρίου στο σχολείο., με πρωτοβουλία της ομάδας epas και των Junior  Ambassadors, η οποία αναπτύσσει μια σειρά από δράσεις-παρεμβάσεις με στόχο την παρακίνηση των νέων σε συμμετοχή με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές προβάλλοντας θέματα ενδιαφέροντος και το τι προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό 70 μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν νεαρό επιστήμονα, απόφοιτο του σχολείου μας,πτυχιούχο του τμήματος Μηχανικών Η/Υ  και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Tennessee Computer  Vision και στην τεχνητή νοημοσύνη, τον κ. Κώστα Γεωργίου .Ενημερώθηκαμε για το τι είναι τεχνητή νοημοσύνη, που χρησιμοποιείται,τι προβλήματα δημιουργεί και τι  επιλύει,και ποιοι είναι οι αρμόδιοι να προστατέψουν από τις κακές εφαρμογές της τους πολίτες.

Η απάντηση σε αυτό το τελευταίο, και τα ζητήματα ηθικής που αναφύονται, βρίσκεται στην ευθύνη του επιστήμονα αλλά κυρίως στη Νομοθεσία που οφείλουν τα κράτη να θεσπίσουν. Οπότε οι Seniors Ambassadors παρουσίασαν, με ppt, τον “Νόμο ΑΙ” δηλαδή πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μαθητές κατανόησαν ότι η ΤΝ είναι ένα εργαλείο, που πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες , αλλά και να μην γίνεται μέσον καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας.

417482142_3042859105849935_7097023352490240841_n-1.jpg ΤΕΧΝΗΤΗ-ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-ΚΑΙ-ΕΕ