Το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας τίμησε την Ημέρα της  Γυναίκας με μια όμορφη εκδήλωση για “το φως και το σκοτάδι στη ζωή της”, στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, την οποία ευχαριστούμε που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας. Μίλησε βιωματικά-η ίδια κόρη, μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, δημόσιο πρόσωπο-  εστιάζοντας στις γυναίκες ως φως και στο πώς τα νέα κορίτσια θα διατηρούν το φως στη ζωή τους.

Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου Θεάτρου “Μίμησις Πράξεως” , υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των συναδέλφων Σουζάνας Ζαχαριάδου  και Κατερίνας Λιάσκου, παρουσίασαν το δρώμενο “Κυβέλη”, το οποίο έγραψε η συμμαθήτριά τους Αγγελική Δούλου και είχε θέμα τις γυναικοκτονίες.Ήταν μια δυνατή εμπειρία και ενδιαφέρουσα η οπτική της προσέγγισης του θέματος, με πολλές και λεπτές αποχρώσεις των ανθρώπινων νοοτροπιών και  συμπεριφορών.Λόγος καταγγελτικός, λόγος τρυφερός, αδυσώπητες αλήθειες, αίτημα δικαιοσύνης, ακόμη και πνεύμα συγχώρεσης.Ένα μόνο παραμένει ασυγχώρητο:η σιωπή  μας, όλων μας, όταν δεν αντιδρούμε έγκαιρα στην βία  κατά των γυναικών και αδρανούμε.

Τίμησε το αφιέρωμά μας με την παροσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κος Χρυσόστομος, που πάντα μας στηρίζει και μας ενθαρρύνει  με έργα και τον καλό του λόγο.Η παρουσία του ήταν χαρά κι ευλογία.Στην επιλογική του παρέμβαση τόνισε την ισότητα-ήδη εκ της πλάσεώς της-της γυναίκας και του άντρα, το ρόλο της ως Εύα=ζωή, και επαίνεσε τα παιδιά ως ηθο-ποιούς.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν η διάδραση του σχολείου με την κοινότητα και η προσφορά του σε αυτή-είναι κι ένας από τους σκοπούς των Προτύπων σχολείων.Ευχαριστούμε τους γονείς, συναδέλφους, φίλους,τους Αντιδημάρχους, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Άκουσαν τη φωνή, τις σκέψεις, τα αιτήματα των παιδιών μας. Κι αυτά άκουσαν τις παραινέσεις της κοινότητας, μέσω της Δημάρχου και του Σεβασμιωτάτου, να πορευτούν στη ζωή τους , κορίτσια και αγόρια, ολόφωτα με δύναμη!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_20240308 ΑΦΙΣΑ_20240308_Α3

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία της κας Δημάρχου στο άρθρο: http://www.eviatop.eu/2024/03/1_0704443866.html