Κλιματική αλλαγή, ευρωεκλογές, SDGs, Fit55, Green Deal, Horizon, Interreg κ.ά. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  ήταν τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν και συζήτησαν οι Juniors Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την κα Ρούλα Κεχρή, ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για ευρωπαικά  προγράμματα (Governor’s Advisor EU Programs & Int’l Relations).

Αφού διαπιστώθηκε ότι η κλιματική αλλαγή έχει χτυπήσει την πόρτα μας με δραματικό τρόπο, με ενδιαφέρον άκουσαν οι μαθητές τις πολιτικές και το πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Επίσης διαφωτιστική ήταν η μεγάλη έρευνα που έχει κάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τα προβλήματα και το μέγεθός τους που αφορούν την περιοχή μας.

Ιδιαίτερα στράφηκε η συζήτηση στις επικείμενες ευρωεκλογές του ιουνίου 2024 και την ενεργό συμμετοχή των νέων σε αυτές, ασκώντας το δικαίωμα της ψήφου τους. Γιατί, όπως είπε η κα Κεχρή, αν δεν ψηφίσεις , αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για σένα!

Οι Juniors Ambassadors του σχολείου μας με την καθοδήγηση των καθηγητών τους-Seniors Ambassadors θα δημιουργήσουν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις ευαισθητοποίησεις εντός και εκτός του σχολείου μας.

1ο-ΓΕΛ-ΧΑΛΚ-κλιματικη-αλλαγή-ΕΕ_site