Νέα σχολική χρονιά ,νέα περίοδος για το Πρώτο Λύκειο, καθώς πλέον λειτουργεί ως Πρότυπο. Μια  απαιτητική και πολυεπίπεδη πρόκληση για τους εκπ/κούς και τη Διεύθυνσή  του. Οι κύκλοι του χρόνου, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον, και “κουμπώνουν” ο ένας μέσα στον άλλον, κι όλα είναι σε μια αέναη συνέχεια και αλλαγή, μας υποδεικνύουν το χρέος να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του σχολείου και των απαιτήσεων της μεταβατικής αυτής περιόδου, πάντα επ ωφελεία των μαθητών μας.


Αλλαγή και συνέχεια, συνέχεια και αλλαγή. Στη σκέψη μας (και στην καρδιά μας) οι απόφοιτοί μας που ο καθένας, ανάλογα με τις επιλογές του και τις συγκυρίες, θα ακολουθήσει τη δική του “ιδιωτική οδό”. Χαρήκαμε για τις επιτυχίες τους-κάποια παιδιά παρά τις τόσες αντιξοότητες (πανδημία, ΕΒΕ κ.ά.) τα κατάφεραν περίφημα και βαδίζουν στο όνειρό τους. Κάποια άλλα βρέθηκαν σε προ(σ)κλήσεις για άλλα όνειρα.


Όπως και νάχει, για τα  παιδιά μας που ξεπροβοδίσαμε, ευχόμαστε καλή κι ευλογημένη  πορεία, με υγεία. Μακάρι  και μεις ως  δάσκαλοί τους με τις δράσεις, το παράδειγμα, την αγάπη μας κάτι να τα φιλέψαμε για το δρόμο της ζωής τους. Μακάρι να τα υποψιάσαμε να αποδέχονται προκλήσεις, να αναζητούν, να δρουν, να δημιουργούν, να νοιάζονται, να μην το βάζουν κάτω…
Υποδεχόμαστε ταυτόχρονα τους νέους μας μαθητές της Α’ τάξης, που μας τίμησαν επιλέγοντας τη φοίτηση  στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας. Υποδεχόμαστε τους μαθητές μας της Β’ και Γ’ τάξης με τους οποίους ήδη έχουμε μοιραστεί ένα ή δύο  δύσκολα εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης χρόνια.


Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μας προσέρχονται με ελπίδες, προσδοκίες, δημιουργική διάθεση και κάποιες – απολύτως φυσιολογικές – ανησυχίες.


Στόχος μας πάντα ήταν να λειτουργούμε το σχολείο μας ως τη σχολική κοινότητα με ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, όπου εκπαιδευτικοί και οικογένειες συνεργούμε για την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών μας σε περιβάλλον ασφάλειας, ουσιαστικής μάθησης, πρωτότυπης δημιουργίας, ενεργούς υποστήριξης και χαράς.


Από την παρούσα σχολική χρονιά ως Πρότυπο σχολείο έχουμε αυξημένες δυνατότητες και εργαλεία να διδάξουμε τους μαθητές μας με καινοτόμες μεθόδους και στοχευμένες δράσεις, να αναδείξουμε τα χαρίσματά τους μέσα από την (προαιρετική) συμμετοχή τους στους Ομίλους καινοτομίας και την ενισχυτική διδασκαλία, να τους καλλιεργήσουμε όλες τις αναγκαίες δια βίου δεξιότητες .

Εκ μέρους, λοιπόν, του Συλλόγου Διδασκόντων ευχόμαστε καλή, απρόσκοπτη στην εξέλιξή της, φωτισμένη σχολική χρονιά!

Με υγεία ,υπομονή στις δοκιμασίες και κάθε καλό!

Η Δ/ντρια

Μαρία Ματθαίου