Το σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει (για το σχολικό έτος 2021-2022) στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών μέσω του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Σκοποί του Προγράμματος είναι :

1. η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

2. η εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

3. η ενθάρρυνση υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Έχει συσταθεί η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών (Ματθαίου-Καλούση-Μπούρου- Αθανασίου) και προσκαλούνται 6 (δύο μαθητές από κάθε τάξη) έως 15 μαθητές για να αποτελέσουν την ομάδα των Μαθητών-Πρέσβεων.

Στους Μαθητές – Πρέσβεις του ΕΚ (Junior Ambassadors) απονέμεται τιμητικό δίπλωμα , καθώς και δίπλωμα αναγνώρισης συμμετοχής σε όλους τους άλλους μαθητές οι οποίοι είχαν ενεργή δράση στο Πρόγραμμα.

Οι μαθητές υποχρεούνται στην παρακολούθηση του σχετικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους νεοεισερχόμενους στο Πρόγραμμα μαθητές.

Για την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα οι γονείς-κηδεμόνες να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα