Η δράση ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΩΝ βρήκε την πρώτη της εφαρμογή στις 23 Δεκεμβρίου.  Επιλέχτηκε οι μαθητές μας να διδαχτούν εκείνη την ημέρα με έναν  διαφορετικό και διαδραστικό τρόπο : γνώση του παρελθόντος μέσα από την παράδοση,  κοινωνική ενσυναίσθηση και ευαισθησία,  λογοτεχνία δρώντας δημιουργικά, αναπλάθοντας την εξέλιξή της. Επιδιώχτηκε να  εκφραστούν και να αναπτύξουν ένα πλήθος δεξιοτήτων φτιάχνοντας πράγματα που αγαπούν.

 Ο  Όμιλος θεάτρου  (υπό την διδασκαλία των Ζαχαριάδου Σουζ. Και Λιάσκου Κατερ.)ετοίμασε  μια παράσταση “Τα μέσα έξω”, με το σενάριο να γράφεται από τους μαθητές και να το παίζουν συγκινώντας όσους το παρακολούθησαν αγγίζοντας ευαίσθητα θέματα όπως η μοναξιά, η απόρριψη, οι επιθυμίες, η αγάπη, η κατανόηση.

Με την  εξήγηση της ορθόδοξης εικόνας της Γεννήσεως ασχολήθηκαν όλα τα τμήματα με σκοπό να εννοήσουν το μέγα Μυστήριο  που είναι το επίκεντρο των ημερών, κι ας έχουν αυτές προσανατολιστεί στον καταναλωτισμό (από την κα Κότσαρη Ελ). Για  τα έθιμα του 12ημέρου οι μαθητές του Β4 (υπό την καθοδήγηση του κου Μπατσιόλα) ετοίμασαν παρουσίαση και λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές κατά ομάδες στα άλλα τμήματα. Καλεσμένοι επιπλέον για να δώσουν τη γεύση των εθίμων εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελεπονησίων ( κα Πολυζωγοπούλου) και του Συλλόγου “το Αλωνάκι” (κος Λιάσκος).

Με φύλλο εργασίας που είχε ως επίκεντρο χριστουγεννιάτικο κείμενο του Π. Νιρβάνα (επιλογή κα Βασάλου) επιχειρήθηκε η συναισθηματική αναμόχλευση αλλά και η δημιουργική φαντασία καθώς ζητήθηκε από τους μαθητές να αναπλάσουν το τέλος της ιστορίας με τον δικό τους τρόπο.

Το φιλανθρωπικό παζάρι– παράδοση ετών για το σχολείο μας – πλούσιο, με τις κατασκευές ομάδας μαθητών (κες Μπούρου, Πανταζή, Νούλα  κ.ά) τα φυτικά καλλυντικά που προετοίμασε ο Όμιλος Τοξικολογίας (κες Μπολανάκη, Καραπανάγου ), τα γλυκά και τα βιβλία , συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και ικανό ποσό που θα διατεθεί κατά τη βούληση της ομάδας εκπαιδευτικών-μαθητών.

Κι αν το μυαλό και η ψυχή δέχτηκαν αρκετά ερεθίσματα, δεν έμειναν παραπονεμένες η όσφρηση, η γεύση και η ακοή! Λουκουμάδες με κανέλα και μέλι, κουραμπιέδες με καβουρντισμένο μύγδαλο παρασκευάστηκαν και  ψήθηκαν στο σχολείο (φροντίδα κων Καλούση και Μπούρου) . Ενώ ένα συγκρότημα  (επιμέλεια κας Μπολανάκη) τραγούδησε κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.