Tο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας, υπηρετώντας πιστά την εξωστρέφεια και την καινοτομία, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ που διεξήχθη στις 6 και 7 .Απριλίου υπό την Εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχολείο μας, έχοντας κερδίσει από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής του ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, κατάφερε  τελικά να διακριθεί πανηγυρικά σε πανελλαδικό επίπεδο μεταξύ  120 Γυμνασίων και Λυκείων ,  καθώς τερμάτισε 3ο μεταξύ των Λυκείων σε αριθμό θετικών ψήφων !!!.

Επιπλέον,  ως ένα από τα 1700 σχολεία που παρακολούθησαν τις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές όλων των τμημάτων της Α Λυκείου όχι μόνο να θαυμάσουν το έργο των συμμαθητών τους, αλλά και  να παρακολουθήσουν σπάνιες συνεντεύξεις και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους για τη δύναμη της Λογικής σκέψης και τη σχέση της με τα Μαθηματικά και τη Φιλοσοφία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι  μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου και διοργανωτή της δράσης κου Μπουραζάνα και της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή, ακολούθησε συνέντευξη του διακεκριμένου ακαδημαϊκού διαστημικού επιστήμονα κ. Σταματίου Κριμιζή, αλλά και  ιδιαίτερα ουσιαστικές ομιλίες του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ.Χρήστου Ζερεφού για την κλιματική κρίση , του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο κ.Στέφανου Αρετάκη με θέμα: Παρατηρώντας τις Μαύρες Τρύπες με Μαθηματικά και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Φίλιππου Τρυποσκιάδη με θέμα τη σχέση των Μαθηματικών με την Ιατρική. Οι εξαίρετοι αυτοί επιστήμονες μετέδωσαν με εύληπτο τρόπο  στους μαθητές μας επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις και ανέδειξαν διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι  άνθρωποι , κυρίως οι νέοι,  πρέπει να σκέφτονται, να λύνουν προβλήματα και να αλληλεπιδρούν ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Οι εργασίες του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με παιχνίδια επίλυσης γρίφων  όπου οι μαθητές μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης δράσης Βασιλική θωμά, Γεωργία Πανταζή και Γεώργιος Τσάλλας , ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τους μαθητές-πρωταγωνιστές του θεατρικού μας δρώμενου για το ήθος, την προθυμία τους και τον υποδειγματικό τρόπο  με τον οποίο συνεργάστηκαν μαζί μας ώστε να κατακτήσουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συναδέλφους, γονείς και φίλους που μας στηρίξατε με την ψήφο σας  και μας βοηθήσατε να διακριθούμε!

Στο θεατρικό δρώμενο συμμετείχαν οι μαθητές:

Καρυάτιδες: Μαρία Μπόλοση, Ίριδα Μόσχου Καλαμπαλίκη, Ανθή Μπατσούλη, Φαίη Μαγειρία, Τριανταφυλλιά Στενού, Αρχοντία Πέτσα

Σωκράτης: Κωνσταντίνος Νάνος , Αριστοτέλης: Αριστείδης Πετρόπουλος, Νεύτων: Άγγελος Παπαλιόλιος , Πλάτων: Σταύρος Σορόπουλος , Αϊνστάιν: Πασχάλης Τσαούσογλου, Αρχιμίδης: Αργύρης Τσιτσάκης, Κηπουρός: Σταύρος Φουρλής, Φύλακας: Θεόφιλος Χρίστου, Δάσκαλος: Ιωάννης Χάνος, Πρωταγόρας: Δημήτρης Σαββόπουλος και επιμέλεια σκηνικών: Ελευθερία Γρύλλη.