Ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ολοκληρώθηκε και το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας διακρίθηκε με βραβείο – μνεία στην κατηγορία Λυκείων, για τη συμμετοχή του με δύο ψηφιακά παιχνίδια «KOP-Kingdom Of Programming» και «Catstein».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ομάδες μαθητών του Ομίλου Πληροφορικής “Mobile Apps & Robotics Education”, οι οποίοι εργάστηκαν περίπου για τέσσερις μήνες για να ολοκληρώσουν τα παιχνίδια.

Η 1η ομάδα KOP Κωνσταντίνος Τσάλλας – Ορφέας Γιώτας – Παναγιώτης Συγγελάκης ανέπτυξε το παιχνίδι Kingdom Of Programming σε Scratch 3.0. Πρόκειται για ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι RPG με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα ΚΟΡ, ο οποίος κινείται σύμφωνα με τις εντολές του χρήστη σε όλο τον χάρτη. Το παιχνίδι επιτρέπει στον παίκτη να εισάγει δεδομένα, να διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά και με βάση προγραμματισμένους κανόνες να λαμβάνει αποφάσεις. Παρέχει στον παίκτη οπτικά ερεθίσματα και πληροφορίες, δημιουργώντας αλληλεπίδραση και παρέχει ανατροφοδότηση στον χρήστη για να μπορέσει να συνεχίσει. Το παιχνίδι είναι singleplayer, δηλαδή μπορεί κάθε φορά να παίξει ένας χρήστης από την ίδια συσκευή. Προτείνεται για την καλύτερη αποδοτικότητα ο παίκτης να είναι μεγαλύτερος των 15 ετών, διότι οι συγκεκριμένες ερωτήσεις απαιτούν γνώσεις των μαθημάτων του Λυκείου. Το παιχνίδι μπορεί επίσης να παιχτεί χρησιμοποιώντας το Microbit ως χειριστήριο μαζί με το πληκτρολόγιο.

Η 2η Ομάδα Χρήστος Πιτσινής – Μαριτίνα Σφυρά – Κωνσταντίνος Τσάλλας, δημιούργησε το παιχνίδι Catstein. Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταλάβει ο παίκτης κατά πόσο διαθέτει γενικές γνώσεις σχετικά με τα σχολικά μαθήματα. Αποτελεί μια καλή αφορμή για να προσέξει κάποιος λεπτομέρειες και να κάνει σύντομη επανάληψη στα μαθήματα της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη γνώση με τη προσοχή, την παρατηρητικότητα, και την εγρήγορση. Προκαλεί τον κάθε παίκτη να βάλει τα δυνατά του για να περάσει όλες τις πίστες προς αναζήτηση της νίκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την αξιέπαινη προσπάθειά τους!

ΚOP- Kingdom Of Programming
https://youtu.be/dYjh7m15wG0
Catstein

Σχετική αναφορά στο ΕΚΟΜΕ

https://www.ekome.media/el/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/ta-vraveia-tou-3ou-mathitikou-diagonismou-to-mathimapaichnidi/