Την κοινωνική τους ευαισθησία έδειξαν οι μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας με μια όμορφη εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο Όμιλος  Μουσικής και Επιστήμης του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευγενίας  Μπολανάκη, το βράδυ της Παρασκευής  30 Ιουλίου, πραγματοποίησε με επιτυχία συναυλία στις Αλυκές. Για το εγχείρημα συνεργάστηκαν οι μαθητές του Ομίλου Κοινωνικής Ευαισθησίας και Ενσυναίσθησης, με τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Καλούση.

Ο σκοπός της συναυλίας ήταν φιλανθρωπικός και τα έσοδα της λαχειοφόρου που έγινε, διατέθηκαν  για τους σκοπούς του  Φιλανθρωπικού Ιδρύματος  «Τάσος Γεωργιάδης». Η λαχειοφόρος απέδωσε 2.000 ευρώ , τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Ιδρύματος.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα και με κέφι, που αφειδώλευτα σκόρπισαν οι ήχοι ελληνικών και ξένων τραγουδιών της μπάντας των μαθητών. Το πλούσιο πρόγραμμα, τα καλά επιλεγμένα τραγούδια, οι δροσερές φωνές των παιδιών, ο ενθουσιασμός των συμμαθητών που αποτελούσαν ένθερμο κοινό, και κυρίως η αίσθηση της προσφοράς, έκαναν τη βραδυά αξέχαστη.

Τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας η πρώην Πρωθυπουργός κα Θάνου Βασιλική, ο εντεταλμένος για θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κος Γαλάνης Κώστας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας  αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος , το ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργιάδη και πλήθος κόσμου.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά  τους  δωροθέτες της λαχειοφόρου, καθώς και τους υπευθύνους του Sabbia,που διέθεσαν αφιλοκερδώς  τον χώρο και την ηχητική εγκατάσταση.