Οι μαθητές της Β΄ λυκείου Σκιάς Αντώνιος -Μιχάηλ και Τσάλλας Κωνσταντίνος και ο μαθητής της Α τάξης Μηλιώτης Έκτορας προκρίθηκαν στην εθνική μαθηματική Ολυμπιάδα <<Αρχιμήδης>> της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μετά από την επιτυχία τους στον διαγωνισμό ¨ Ευκλείδη ΄.

Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Όσοι μαθητές διακριθούν στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» μετά από επιλογή απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Τέλος να επισημάνουμε πως τα μέλη των Εθνικών Ομάδων των Μαθηματικών που κατακτούν μετάλλια (Χρυσό, αργυρό ή χάλκινο) στους Διεθνής Μαθηματικούς Διαγωνισμόυς (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα όπου τα μαθηματικά εξετάζονται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους μαθητές που προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο !!