Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22-03-2022, η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς για το 1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ Χαλκίδας. Στην κατάμεστη από μαθητές, καθηγητές, γονείς και φίλους αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, καταρχάς ο πρόεδρος του επιστημονικού καθοδηγητικού οργάνου (ΕΠΕΣ) του σχολείου- αναπληρωτής καθηγητής του ΔΙΠΑΕ κ. Μιχάλης Χανιάς περιέγραψε τον ρόλο ενός Πρότυπου σχολείου στην εκπαιδευτική διαδικασία και την Κοινότητα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν  από την διευθύντρια κα Ματθαίου Μαρία  όλες οι δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν  το διδακτικό έτος 2021-2022. Αυτές αφορούσαν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, την καλλιέργεια στενότερων σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών (“Γεύσεις Ημερών”), την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης των γονέων προς το σχολείο (“Παράθυρο στον Μέλλον”), την παρέμβαση και δικτύωση του σχολείου στην ευρύτερη κοινότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με επιμορφώσεις κ.α. Κεντρική επιδίωξη ήταν να δημιουργηθεί ένα δυναμικό περιβάλλον που να επιτρέπει την δημιουργική έκφραση των μαθητών, την ανάπτυξη  δεξιοτήτων, την εποικοδομητική μάθηση, την αποθεραπεία από τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης.

Ξεχωριστή ενότητα αποτέλεσε η παρουσίαση από τους  καθηγητές -συντονιστές  των Ομίλων Καινοτομίας  των στόχων και των επιτευγμάτων των Ομίλων.  Επτά ΄Ομιλοι λειτούργησαν το σχολικό έτος 2021-2022 : Θεάτρου, Ιστορίας, Μαθηματικών, STEM- Ρομποτικής, Πληροφορικής, Τοξικολογίας/Βιολογίας, Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης/ Εθελοντισμού. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μέσα από τους Ομίλους έδωσαν μία άλλη εικόνα της εκπαίδευσης του σήμερα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ενδιαφέροντα αντικείμενα που δεν περιλαμβάνονται στα ΩΠ . Κάποια επιτεύγματά τους είναι πρωτότυπα και αποτελούν δείγματα καλών πρακτικών στην Εκπαίδευση.

Τέλος παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό δρώμενο «Βγαίνουμε από το κουκούλι» από την ομάδα των παιδιών του θεατρικού Ομίλου, περνώντας με ένα ξεχωριστό τρόπο μέσα από την κίνηση ,την μουσική και την έκφραση των συναισθημάτων πολλά μηνύματα για το πώς βίωσαν τον εγκλεισμό τα παιδιά το περασμένο διάστημα. Το έργο γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε και παρουσιάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνεχή καθοδήγηση των συντονιστριών του Ομίλου και την υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου.

 Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Χαλκίδας, Ιστιαίας και β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος,η  Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Βάκα Έλενα, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κος  Κ. Γαλάνης, η Περιφερειακή Διευθύντρια  Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπενιάτα Ελένη, η παιδαγωγικά υπεύθυνη Σχολική Συντονίστρια κ. Παναγιώτα  Δημητρίου, ο  οργανωτικός Γραμματέας του ΠΕΚΕΣ κ. Μαρκαντώνης Χρίστος, η πρόεδρος της ΣΕΔΕ Δήμου Χαλκιδέων κα Παλαιολόγου Ευαγγελία, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Ρούλα Κεχρή. Στους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που πραγματοποιείται στη σχολική μονάδα. Ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων  δια της προέδρου του εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που γίνεται στο σχολείο και τόνισε την άριστη συνεργασία με τη Δ/νση και τους εκπαιδευτικούς, που στοχεύει σε κοινές δράσεις κυρίως για την ομαλή επαναφορά των παιδιών στην σχολική πραγματικότητα.  Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία για την δημόσια έκφραση ευχαριστιών προς τους Υποστηρικτές του σχολείου που με τις χορηγίες τους  οδήγησαν στην υλικοτεχνική αναβάθμιση της σχολικής μονάδας και βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων της.  Η βραδιά συγκίνησε και άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες την βεβαιότητα ότι στο Πρότυπο ΓΕΛ της πόλης παράγεται ένα σημαντικό έργο.