Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και
πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, κλήθηκαν οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας με την συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, κα Λοφίτου Ζαχαρούλα και κα Χατζή Αναστασία, οργανώθηκαν κατά τάξη δραστηριότητες, ως εξής, αφού πρώτα στις αίθουσές τους  συζήτησαν για το πνεύμα της ημέρας και για τα ψυχικά και άλλα οφέλη της άσκησης. Η Α΄τάξη στο Εθνικό Στάδιο της πόλης γνώρισε τα αθλήματα του στίβου και οι μαθητές δοκίμασαν τις ικανότητές τους με την επίβλεψη και καθοδήγηση των γυμναστών του σταδίου. Η Β΄τάξη περπάτησε ως τη Λιανή Άμμο και έπαιξε στους ελεύθερους χώρους ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Η Γ΄τάξη καταρχάς γνώρισε το άθλημα της Ξιφασκίας . Ο προπονητής κος Βασιλάκος Δημήτρης με αθλητές της ξιφασκίας -μαθητές του σχολείου μας μύησε τους μαθητές στη γοητεία του αθλήματος, ενώ αρκετοί μαθητές στο τέλος….μονομάχησαν! Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ΄τάξης περπάτησαν ως τα Αστέρια και εκεί ένα τμήμα έπαιξε παιγνίδια με αθλητές των special Olympics, ενώ οι υπόλοιποι αθλήθηκαν με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο αλσύλλιο της Κανήθου.