Ο μαθητής της Β΄ Τάξης Αθανάσιος Ντελέκος, συμμετείχε στον 35ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και προκρίθηκε στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού. Η Α΄ φάση διεξήχθη διαδικτυακά και οι μαθητές που συμμετείχαν, έπρεπε να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα σε μία από τις Γλώσσες Προγραμματισμού (PASCAL, C, C++, Java) για να επιλύσουν το πρόβλημα που τους δόθηκε.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ) διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο ΠΔΠ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΠΑΠΕΙ, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΟΠΑ και Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΠΑΔΑ.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεξάγεται σε τρεις τουλάχιστον φάσεις: Α, Β και την Γ. Οι Α και η Β φάσεις γίνονται μέσω Διαδικτύου, ενώ η τελική περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή με φυσική παρουσία των μαθητών σε κατάλληλα εργαστήρια. Πριν την Γ φάση είναι δυνατή η διεξαγωγή ενδιάμεσης φάσης, είτε με επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου, είτε με φυσική παρουσία των μαθητών σε κατάλληλα εργαστήρια.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τον μαθητή και του εύχεται καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!