Ο Όμιλος Πληροφορικής “Mobile Apps & Robotic Education” διοργάνωσε 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από την Τρίτη 25/4 έως την Πέμπτη 27/4, με αφορμή το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ (25-28 Απριλίου 2023), και ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμια & Β/θμιας Εκπαίδευσης, του ιδρύματος ΝΟΗΣΙΣ του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας και των Συμβούλων Εκπαίδευσης Πληροφορικής και κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η συμμετοχή μας στο συνέδριο ήταν ενεργή , καθώς παρουσιάστηκαν δύο εργασίες μαθητών μας

Οι παρουσιάσεις των μαθητών πήραν τα εύσημα από το Προεδρείο και θερμό χειροκρότημα από το κοινό που παρακολούθησε τις εργασίες, καθώς τα θέματα που παρουσίασαν χαρακτηρίστηκαν ως πρωτότυπα και καινοτόμα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή συνδυάστηκε με επισκέψεις σε δύο πανεπιστήμια:

  • στο ASDLab – Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία, του ΠΑ.ΜΑΚ

Στο εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ομάδα μας ξεναγήθηκε από τον Υπ. Διδάκτορα Λυσάντερ Ισαράι, μέλος του εργαστηρίου προσβασιμότητας του ΠΑΜΑΚ. Ενημερωθήκαμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο προσβασιμότητας σε φοιτητές με αναπηρία (οπτική ή κινητική), τον διαθέσιμο υπερσύγχρονο εξοπλισμό του εργαστηρίου, τα λογισμικά που μπορούν να αξιοποιήσουν οι φοιτητές με αναπηρία και το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρουν το προσωπικό και οι εθελοντές φοιτητές.

  • στο τμήμα Πληροφορικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η επίσκεψή μας στη πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ ενθουσίασε τους μαθητές μας, οι οποίοι απολαύσαν την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του τμήματος Πληροφορικής και την παρουσίαση που ακολούθησε. Η κα Θεοχάρη Γεωργία, υπεύθυνη επικοινωνίας τους τμήματος, μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στο κεντρικό κτίριο του τμήματος. Ο κ. Μεδίτσκος Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος, μας παρουσίασε το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα πεδία έρευνας και τις εγκαταστάσεις του τμήματος και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Ομίλου Πληροφορικής: Αποστολία Μαγγίνα – Πληροφορικός & Γιώργος Τσάλλας – Πληροφορικός