Η παρουσίαση του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου του σχολείου για τη δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του ως Προτύπου σχολείου έγινε την Τρίτη, 27 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας, δίνοντας έμφαση στους στόχους που τέθηκαν για τη σχολική χρονιά 2022-2023, στα μέσα που αυτοί υπηρετήθηκαν και τα αποτελέσματά τους.

Η σοδειά καλή. Την είχε αυγατίσει το μεράκι και η διάθεση προσφοράς των εκπαιδευτικών, η πρόθυμη ανταπόκριση στις προ(σ)κλήσεις και τα ταλέντα των μαθητών μας, η αμέριστη συμπαράσταση και η διάθεση επικοινωνίας των γονιών. Εξάλλου στον όλο σχεδιασμό αξιοποιήθηκε η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς.

Η παρουσίαση των επιτευγμάτων των 12 Ομίλων Καινοτομίας και Δημιουργικότητας έγινε στον προθάλαμο με πανό, με δια ζώσης επίδειξη και έκθεση, με βίντεο που προβαλλόταν στις οθόνες του προθαλάμου και στη σκηνή του αμφιθεάτρου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εφαρμογές του Ομίλου Πληροφορικής, να αγοράσουν τα κοσμήματα με ανακυκλώσιμα υλικά από τον Όμιλο Επιχειρηματικότητας, να δοκιμάσουν μικρασιάτικα γλυκά και να επισκεφτούν μέσω skanning στο Ψηφακό Αποθετήριο του Ομίλου Ιστορίας, να ενημερωθούν για το έργο του Ερυθρού Σταυρού και άλλων φορέων κοινωνικού έργου από τον Όμιλο Ενσυναίσθησης και Εθελοντισμού.

Η θεατρική ομάδα, μετά την εισήγηση της Διευθύντριας, για μια ακόμη φορά καθήλωσε το κοινό . Παίχτηκε το μονόπρακτο της συμμαθήτριάς τους Αγγελικής Δούλου(2ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό) “Κυβέλη”,που διαπραγματευόταν το δύσκολο θέμα των γυναικοκτονιών, θέτοντας μας ως κοινό σε έντονη συναισθηματική κατάσταση και προβληματισμούς.

Η προσέλευση γονιών, μαθητών, φίλων του σχολείου ήταν αθρόα. Είχαν προσκληθεί και οι οικογένειες των μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄τάξη τη νέα σχολική χρονιά 2023-24. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Κελαιδίτη,Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, τον κο Γαλάνη,Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας,την κα Βάκα, Δήμαρχο Χαλκιδέων, τον κο Γουρνή και την κα Κόντου,Αντιδημάρχους,την κα Παλαιολόγου, πρόεδρο της ΣΕΔΕ του Δήμου μας για την παρουσία τους,τα καλά τους λόγια και την έμπρακτη συμπαράστασή τους.Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας,κο Χρυσόστομο, για όσα είπε για το έργο μας και κυρίως για τις σκέψεις του πάνω στο θεατρικό δρώμενο των παιδιών μας, που μας βοήθησαν να διευθετήσουμε τα έντονα συναισθήματά μας.

Προσωπικά, ως Διευθύντρια, ευχαριστώ τους συναδέλφους μου που όλη τη χρονιά δουλεύουμε ως ομάδα, που μοιράζεται κοινούς στόχους και όραμα. Όραμα για σχολείο ελκυστικό, με χαρά, που δίνει την ευκαιρία στον καθένα να ξεδιπλώσει δυνατότητες, να αποκτήσει γνώσεις, μεθοδολογία, δεξιότητες.

Έργα-και-Ημέρες-2022-2023