Την Πέμπτη 28/03/2024, στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε αθλητική δράση γνωριμίας με το παραολυμπιακό άθλημα  του Γκόλμπολ (για άτομα με μειωμένη όραση). Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης 2ης θέσης Φ. Αγωγής Ανατ. Αττικής & Εύβοιας Δρ. Αντ. Χριστόδουλο, κατόπιν πρόσκλησης της Δ/ντρια κας  Μ. Ματθαίου και των εκπ/κών Φ. Αγωγής του Σχολείου κ. Ζαχαρούλα Λοφίτου και κ. Κωνσταντίνα Κοροβέση.

Ο κ. Χριστόδουλος παρουσίασε αρχικά στους μαθητές/ήτριες του Α3 και του Α5 τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος και τους έφερε σε επαφή με την ειδική μπάλα με κουδουνάκια στο εσωτερικό της, που χρησιμοποιείται. Ακολούθησε το βιωματικό μέρος της δράσης στο Κλειστό Γυμναστήριο του  σχολείου μας. Εκεί δόθηκε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς η μοναδική ευκαιρία να παίξουν το Παραολυμπιακό αυτό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση.

Οι μαθητές/ήτριες και οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν, στο πλαίσιο προαγωγής μίας κουλτούρας συμπερίληψης και εξοικείωσης με την αναπηρία με ένα φυσικό και βιωματικό  τρόπο. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και την άθληση, η ενίσχυση της ενσυναίσθησης και η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας.

Με την ευκαιρία παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο του Ομίλου Πληροφορικής κ. Γ. Τσάλλα εφαρμογή chat για άτομα με μειωμένη ή χωρίς όραση, που έχει αναπτυχθεί από τους μαθητές.