Το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλαστικές Παθήσεις “Πίστη” οργάνωσε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού για δότες μυελού των οστών  στις 15 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα αφιερωμένη παγκόσμια στον αγώνα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία, τις προϋποθέσεις  και τη διαδικασία με  την οποία κάποιος γίνεται δότης μυελού από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Αναστασία Σταματέα-Βαρδουλάκη. 

Ακολούθησαν φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνες μπάσκετ μεταξύ τμημάτων του σχολείου και  με την παρουσία παλαίμαχων πρωταθλητών του αθλήματος, εθελοντών της Πίστης. Η παρουσία των παλαίμαχων του αθλήματος κυρίων Αγγέλου, Κυρίτση και Οικονόμου, που βράβευσαν στο τέλος όλα τα παιδιά των ομάδων, έδωσε ιδιαίτερη  χαρά στους μαθητές. Η σχολική κοινότητα, με πρωτοβουλία των μαθητών του Ομίλου “Κοιτώ. Αντιλαμβάνομαι. Αντιδρώ.” και των Juniors Ambassadors,  συγκέντρωσε χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου “Πίστη”. Ως αντίδωρο ο Σύλλογος χάρισε στο σχολείο αθλητικό υλικό.