Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας  τίμησε με υπερηφάνεια τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης   με  ένα  δίωρο ειδικό αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές μας ,μέσα από  πλούσιο ψηφιακό διαδραστικό υλικό,  ταξίδεψαν νοερά στα πολεμικά και διπλωματικά γεγονότα από  την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ως την ανακήρυξη της Ελλάδας σε  Ανεξάρτητο Κράτος, γνώρισαν ποικίλες πτυχές της ζωής και της δράσης των υπόδουλων Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και διέκριναν τους παράγοντες και τα πρόσωπα που βοήθησαν το Έθνος να ανασυγκροτηθεί και να διεκδικήσει την Ελευθερία του αναγνωρίζοντας τον πρωταρχικό ρόλο της Παιδείας στην Εθνική Παλιγγενεσία. Η προσήλωση των μαθητών μας σε όλη τη διάρκεια του αφιερώματος, οι εύστοχες ερωτήσεις και επισημάνσεις τους και κυρίως, η θέρμη με την οποία έψαλαν στο τέλος της γιορτής τον Εθνικό  Ύμνο, μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία καθώς, με τέτοια νιάτα, μπορούμε  πραγματικά να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! 

Το υλικό του αφιερώματος  επιμελήθηκε η φιλόλογος Γεωργία Πανταζή σε συνεργασία με τους θεολόγους Κωνσταντίνο Μπατσιόλα και Ελένη Κότσαρη.